Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: SEPA en Spoed

SEPA en Spoed 30 mei 2012 14:07 #1

1. Wordt spoed betalingsverkeer ook geraakt door SEPA?
2. Blijft spoedverkeer ook (in de huidige vorm) gehandhaafd na 1-2-2014?
3. Is het zo dat er wettelijke eisen bestaan aan het formaat van interbancair betalingsverkeer (altijd in XML)? Heeft dit dan ook consequenties voor spoedverkeer tussen banken (ofwel moet het Swift verkeer voor spoed ook aangepast worden aan SEPA XML formaat)?
The administrator has disabled public write access.

Re: SEPA en Spoed 30 mei 2012 15:38 #2

In principe wordt het spoedverkeer niet geraakt door de SEPA verordening. Spoed betalingen zijn expliciet van deze verordening uitgesloten. Wel heeft Nederland besloten om ook voor spoed betalingen de IBAN verplicht te stellen, zodat voor de consument een eenduidig proces ontstaat (altijd IBAN als rekening van de begunstigde).
Interbancair zullen de spoedbetalingen nog steeds in MT103 formaat verstuurd worden, omdat de XML-verplichting niet voor deze betalingen geldt (uitgesloten van SEPA-verordening). Vanuit het bedrijfsleven is er wel een sterke wens dat spoed betalingen ook in het ISO20022 XML formaat aan de bank kunnen worden aangeleverd, zodat zij maar één formaat hoeven te ondersteunen. Banken zijn niet verplicht dit formaat te ondersteunen, maar kunnen dit wel als optionele dienst aan hun klanten bieden.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.054 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting