Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Wijzigen rekeningnummer

Wijzigen rekeningnummer 15 apr 2014 15:55 #1

Aan mensen die klant worden van onze organisatie communiceren wij dat we hun voorschot gaan incasseren met een bepaald machtigingskenmerk voor een bepaald bedrag.

Als nu bijvoorbeeld later die klant zijn rekeningnummer wijzigt, is er een nieuwe machtiging voor dat nieuwe rekeningnummer. Wij sturen dan ook een mailtje dat het rekeningnummer succesvol is gewijzigd in onze administratie.
Moet in die mail dan ook terug een aankondiging van het voorschot komen met het nieuwe rekeningnummer en machtigingskenmerk?

Of is alleen een vermelding van het nieuwe rekeningnummer goed genoeg?
The administrator has disabled public write access.

Wijzigen rekeningnummer 17 apr 2014 20:37 #2

De vooraankondiging verstuur je voor een uit te voeren incasso. Als er tussentijds een nieuwe machtiging is verkregen, hoef je in principe geen nieuwe vooraankondiging te versturen. De eerstvolgende incasso heb je namelijk al aangekondigd. Welke machtiging je gebruikt, maakt geen onderdeel uit van de vooraankondiging.
The administrator has disabled public write access.

Wijzigen rekeningnummer 18 apr 2014 15:06 #3

Een nieuw rekeningnummer is dus een nieuwe machtiging, maar betekent dus niet dat je een nieuwe aankondiging van een machtiging moet doen?
Dus concreet, kunnen we het nieuwe rekeningnummer communiceren via mail maar hoeft de nieuwe machtiging niet vermeld te worden?
The administrator has disabled public write access.

Wijzigen rekeningnummer 22 apr 2014 11:10 #4

Om te voorkomen dat mijn antwoord verkeerd wordt geïnterpreteerd, hierbij een nadere toelichting.

Bij wijziging van een rekeningnummer kun je er voor kiezen om een nieuwe machtiging te vragen. Dit hoeft niet, je mag in dit geval ook de machtiging wijzigen (mandate amendment).

Bij een nieuwe machtiging hoef je in principe geen nieuwe vooraankondiging van nog uit te voeren incasso's te versturen, als deze al zijn verstuurd aan de debiteur. Tenzij op deze vooraankondiging een expliciete referentie naar de te gebruiken machtiging (lees machtigingskenmerk) staat. Dit laatste is echter niet verplicht.

De aankondiging van een nieuwe machtiging is weer iets anders. Als het machtigingskenmerk niet op de nieuwe machtiging stond, moet deze nog steeds aan de debiteur worden kenbaar gemaakt voordat de eerstvolgende incasso wordt verstuurd. Deze aankondiging van het machtigingskenmerk moet niet verward worden met de vooraankondiging van uit te voeren incasso's. Dit zijn twee verschillende zaken.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.070 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting