Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Is IBAN Acceptgiro gewenst?

Is IBAN Acceptgiro gewenst? 07 sept 2011 12:14 #1

Het is nog onduidelijk of de huidige Acceptgiro zal worden vervangen door een Acceptgiro formulier, waarop de consument zijn IBAN kan invullen (IBAN Acceptgiro). Een standaard Europese overschrijving met een gestructureerde referentie zou namelijk een goed alternatief zijn. Graag horen wij uw mening of de IBAN Acceptgiro er wel of niet moet komen.
The administrator has disabled public write access.

Re: Is IBAN Acceptgiro gewenst? 19 okt 2011 14:27 #2

Acceptgiro wordt bij ons nog vrij veel gebruikt. Een deel van de klanten gebruikt deze als een soort van geheugensteuntje / informatiebron om zelf een betaling in te sturen via internetbankieren. Het lijkt mij zeker voor de oudere mensen zinvol om acceptgiro's te kunnen blijven bieden, liefst natuurlijk met een vooraf ingevuld IBAN nummer zodat de klant zich daar niet meer druk over hoeft te maken.
The administrator has disabled public write access.

Re: Is IBAN Acceptgiro gewenst? 19 okt 2011 14:31 #3


  • Posts:1
  • Anne's Avatar
  • Anne
  • Offline
Acceptgiro's zijn verschrikkelijk duur. Als ze vooral als 'informatiebron' dienen, is het dan niet praktischer om een normale rekening te sturen?

Ik denk dat een e-factuur een betere optie is. Een mail met de factuur en een link die je direct naar een ideal betaling brengt. De klant hoeft enkel de mail te bekijken en kan direct betalen. Rekeningnummer moet in ideal dan natuurlijk wel automatisch ingevuld worden.
The administrator has disabled public write access.

Re: Is IBAN Acceptgiro gewenst? 29 nov 2012 13:15 #4


  • Posts:1
  • VVO's Avatar
  • VVO
  • Offline
theoretisch is e-factuur een goede vervanger voor de acceptgiro: met een simpele handeling kan een klant een identificeerbare betaling verrichten.

Wij werken veel met ouderen en dan merk je dat de post verre geprefereerd wordt boven e-mail... Maar dat refereert algemeen aan internet en ouderen - no argument there.

Verder heeft een acceptgio een hogere attentiewaarde dan een factuur als het gaat om 'ik moet NU betalen'

Volgens mij zaken die met een juiste overgangsperiode en voorlichting op te lossen zijn.... En zonder dat wel voor rimpelingen kan zorgen
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.062 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting