Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: archiveren mandaten

archiveren mandaten 18 feb 2013 15:42 #1

Het is uiteraard verplicht mandaten te archiveren, in de rulebooks van direct debits wordt ingegaan op het archiveren van mandaten, zowel fysiek als digitaal. Is een digitale archivering verplicht of slechts aangeraden?
The administrator has disabled public write access.

Re: archiveren mandaten 19 feb 2013 07:38 #2

Zowel nu als straks in het SEPA tijdperk is het archiveren van het origineel verplicht. Als een incasso wordt betwist is een copie van de machtiging voldoende bewijs voor de bank. Als de consument dit ook betwist is het origineel benodigd.
Vanaf medio 2015 wordt verwacht dat e-Mandate wordt geimplementeerd waardoor digitale copie van de machtiging dezelfde status krijgt als het origineel
The administrator has disabled public write access.

Re: archiveren mandaten 19 feb 2013 08:01 #3

Als je met digitaal archiveren refereert naar het proces "Dematerialisation of Mandates", dan wordt hiermee bedoelt dat bepaalde gegevens van de machtiging elektronisch moeten worden beheerd. Het doel hiervan is dat deze gegevens met de SDD transacties worden meegegeven en dat bepaalde status gegevens van de machtiging worden bijgehouden (bijvoorbeeld of een machtiging al is gebruikt of niet, zodat het juiste sequence type kan worden meegegeven).
The administrator has disabled public write access.

Re: archiveren mandaten 25 feb 2013 12:32 #4

Hoe zit het met het converteren van huidige mandaten? Wat vul je dan in bij het sequence type? Moeten deze voor de eerste SEPA direct debit als frst of rcur aangeboden worden?
The administrator has disabled public write access.

Re: archiveren mandaten 25 feb 2013 12:43 #5

Als een geconverteerde machtiging voor de eerste keer voor een SEPA DD transactie wordt gebruikt, moet deze transactie als FRST worden aangeboden.
The administrator has disabled public write access.

Re: archiveren mandaten 25 feb 2013 14:27 #6

geldt dit ook voor de FNAL? of moet je deze dan als OOFF aanbieden?

Ook wordt in zowel de CORE als B2B rulebooks ingegaan op het verplicht archiveren in een electronische file in DS-02
This dataset contains all the mandatory attributes that must be registered in an electronic File to be kept by the Creditor, for the needs of the execution of the SEPA Direct Debit processes, like preparing the Collections according to DS-03. Attributes are mandatory unless otherwise indicated.

Gevolgd door alle mandaat informatie

Ik was van mening dat alleen het creditor ID, de mandatereferentie en de signeerdatum meegestuurd hoefden te worden bij een collectie en deze daarom gedigitaliseerd moesten zijn. Moet het hele mandaat gedigitaliseerd worden?
Last Edit: 25 feb 2013 14:48 by Dennis.
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.090 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting