Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Gedelegeerde incasso's

Gedelegeerde incasso's 01 mrt 2013 13:47 #1

Indien een bedrijf kiest voor een 3e partij om incasso's te laten uitvoeren (principe van ultimate creditor), dient het eigen bedrijf dan ook een incassant-id te hebben, of vinden de afschrijvingen in dit geval altijd plaats onder het incassant-id van deze 3e partij ?
The administrator has disabled public write access.

Re: Gedelegeerde incasso's 02 mrt 2013 19:34 #2

Dat hangt van de wijze van uitbesteding. Indien de derde partij op zijn eigen bank rekening incasseert, zal deze derde partij als incassant (creditor) optreden. Het bedrijf is dan de ultimate creditor. In dit geval is het niet nodig dat het bedrijf een eigen incassant-id heeft. Het bedrijf zal ook geen incasso contract met de bank hoeven af te sluiten.

Het is echter ook mogelijk dat de derde partij de incasso-verwerking voor het bedrijf uitvoert, maar dat hierbij de rekening van het bedrijf wordt gebruikt. Het bedrijf treedt dan nog steeds op als incassant en zal dus een eigen incassant-id moeten hebben en een incasso contract met de bank moeten afsluiten. De derde partij treedt als slechts als "technical facilitator" op voor de incasso-verwerking van het bedrijf. De derde partij is dan geen formele partij in de incasso-transactie en dus ook niet zichtbaar voor de buitenwereld.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.061 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting