Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: status mandaat na opheffing van blokkade

status mandaat na opheffing van blokkade 25 apr 2013 11:39 #1

Een klant kan een incasso (tijdelijk) blokkeren door bij zijn bank de incassant op een Black List te zetten. Is het origineel afgegeven mandaat aan de incassant nog geldig als het de klant de incassant weer van de black list afhaalt of moet er een nieuw mandaat afgegeven worden door de klant aan de incassant??
The administrator has disabled public write access.

Re: status mandaat na opheffing van blokkade 25 apr 2013 12:08 #2

Zolang de klant niet bij de incassant heeft aangegeven dat de machtiging moet worden ingetrokken, blijft de machtiging nog actief. Het zetten van een blokkade bij zijn bank heeft geen invloed op dit proces.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Edgar Louwers

Re: status mandaat na opheffing van blokkade 25 apr 2013 13:31 #3

In de B2B variant kan een klant ook gebruik maken van black listing. Heeft een klant nog andere mogelijkheden om een zakelijk mandaat, dat afgegeven is bij zijn bank, (definitief) in te trekken, of is Blacklisting de enige manier hiervoor?
Indien er andere alternatieven zijn, moet er dan bij de intrekking van de blokkade wel een nieuw mandaat afgegeven worden of is dit afhankelijk van wat de debet bank met de originele mandaatinfo heeft gedaan.
Als er andere alternatieven zijn, kan je als incassant er dan achter komen of een bestaande B2B machtiging geldig blijft of dat je een nieuwe B2B machtiging moet gaan halen?
The administrator has disabled public write access.

Re: status mandaat na opheffing van blokkade 25 apr 2013 13:57 #4

Ook bij de B2B SDD moet de debiteur de intrekking van zijn machtiging aan de incassant doorgeven. Voor het B2B schema moet de debiteur echter nog een stap doen, namelijk zijn bank informeren over deze intrekking. Op deze manier zijn beide partijen geinformeerd. De incassant kan er dus vanuit gaan dat zolang deze geen intrekkingsverzoek van zijn klant heeft ontvangen dat de machtiging nog steeds actief is.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Edgar Louwers
Time to create page: 0.066 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting