Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: machtigingskenmerk kan deze hergebruikt worden

machtigingskenmerk kan deze hergebruikt worden 03 mei 2013 10:19 #1

Als we met bedrijven een incasso afspraak maken kan het voorkomen dat tussentijds de incasso wordt stopgezet.

Als we daarna weer een incasso-afspraak maken, kan dan hetzelfde machtigingskenmerk gebruikt worden of is er een nieuwe nodig?

En zo ja als we geen LAST bericht hebben gestuurd en de 36 maanden sinds laatste incasso zijn niet verstreken kan dan gelijk met een RCUR gestart worden of moet het FRST zijn.

En in geval van LAST gestuurd of de 36 maanden zijn verstreken kan dan ook het machtigingskenmerk hergebruikt worden?
Last Edit: 03 mei 2013 10:20 by Erika Mulder (I-bridge). Reason: tikfout
The administrator has disabled public write access.

Re: machtigingskenmerk kan deze hergebruikt worden 06 mei 2013 10:29 #2

Als een klant aangeeft dat er niet meer moet worden geïncasseerd (klant gaat op een andere wijze voortaan betalen), trekt deze over het algemeen impliciet zijn machtiging in. In dat geval zal er een nieuwe machtiging moeten worden afgegeven als de betaalwijze later weer op incasso wordt gezet. Het is hierbij geen verschil of de klant een bedrijf of een consument is. In geval van een nieuwe machtiging zal de eerste incasso weer als FRST moeten worden ingestuurd. Ik raad bedrijven altijd aan om in dat geval een nieuw machtigingskenmerk te gebruiken om verwarring te voorkomen bij de klant en mogelijke afkeur bij debtor bank te voorkomen. Strik genomen zou wel hetzelfde machtigingskenmerk hergebruikt mogen worden als de voorgaande machtiging is beëindigd (LAST verstuurd of periode van 36 maanden verstreken), omdat zichtbaar is dat het om een nieuwe machtiging gaat (FRST en andere signing date)
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Erika Mulder (I-bridge)
Time to create page: 0.062 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting