Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Uniek Mandaatnummer?

Uniek Mandaatnummer? 29 aug 2013 08:42 #1

Betreft een Volksuniversiteit (VU) waar cursisten inschrijven voor een cursus en de VU eenmalig machtigen. Wij zouden een mandaatnummer kunnen creëren bestaande uit het cursusjaar en cursusnummer en dat in een toelichting op de inschrijving vermelden. Bijv. 2013-210; dit mandaatnummer is echter niet uniek; andere cursisten die in 2013 inschrijven op cursus 210 zouden het zelfde mandaatnummer krijgen.
Vraag: Moeten mandaatnummers uniek zijn?
The administrator has disabled public write access.

Uniek Mandaatnummer? 29 aug 2013 09:56 #2

Mandaatnummer (uniek machtigingskenmerk) in combinatie met het IncassantID dient uniek te zijn. Ervan uitgaande dat je incasseert middels één IncassantID dien je voor elke cursist een uniek mandaatnummer te gebruiken.
The administrator has disabled public write access.

Uniek Mandaatnummer? 29 aug 2013 10:00 #3

heb hier al eerder iets over gelezen en is beantwoord door Pieter van Enigma.

Als de incasso opdracht wordt geweigerd of afgekeurd, dan is de eenmalige machtiging nog steeds geldig en kan een nieuwe incasso opdracht worden heraangeboden. Als de incasso opdracht wordt gestorneerd (door de bank, bijvoorbeeld i.g.v. saldotekort, of door de klant) dan is de machtiging niet meer geldig. De incasso opdracht is namelijk uitgevoerd en vervolgens weer teruggedraaid. Deze situatie kan worden voorkomen door geen eenmalige machtiging te gebruiken, maar een doorlopende machtiging. Op de doorlopende machtiging kun je vervolgens aangeven dat deze eenmalig zal worden gebruikt en eventueel voor een herincasso mocht de initiele incasso mislukken.
Vraag is of het praktisch is om voor een eenmalige incasso nog steeds machtigingen te blijven gebruiken. Misschien eens kijken naar ideal koppeling, dat klant via een linkje direct cursusgeld kan overmaken? ben je ook van het storneringsrisico af binnen 56 dagen ofg 13 maanden als je geen ondertekenede machtiging kan laten zien. Maar das mijn mening..
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.061 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting