Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Kenmerk Machtiging niet prenotificeren

Kenmerk Machtiging niet prenotificeren 17 sept 2013 11:45 #1

Wij begrepen van een een belangrijke speler in de wereld van de payment hubs dat grote (en kleine) bedrijven niet altijd het 'kenmerk machtiging' prenotificeren. Wel vermelden ze hem op het dagafschrift van de debiteur.
Graag wil ik dit gegeven aan jullie als ervaringsdeskundigen voorleggen. Zijn jullie op de hoogte van deze ontwikkeling bij bedrijven? en hoe common sense is dit inmiddels?
Voor ons proces van bedanken en incasseren zou ons dit goed uitkomen.
The administrator has disabled public write access.

Kenmerk Machtiging niet prenotificeren 24 sept 2013 08:46 #2

Prenotificeren heeft betrekking op het vooraf informeren van de debiteur op welke datum een bedrag van zijn rekening zal worden geincasseerd. Er is geen verplichting om het machtigingskenmerk op de prenotificatie te vermelden. Er is wel een verplichting om het machtigingskenmerk voor de allereerste SDD transactie aan de klant te communiceren. Als deze al op de ondertekende machtiging is vermeld, wordt automatisch aan deze plicht voldaan. Als het machtigingskenmerk pas na ondertekening wordt toegekend, moet deze apart aan de debiteur worden doorgegeven. De incassant kan zelf bepalen hoe dit gebeurd. De prenotificatie zou hier bijv. voor gebruikt kunnen worden.
Er zijn diverse bedrijven, die het vooraf communiceren van het machtigingskenmerk achterwege laten. Deze wordt dan vaak op een later moment gecommuniceerd (bijv. wanneer een nieuw polisblad wordt verstrekt). Elke incassant moet hier zelf een risico afweging voor maken.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Frank Glim - KWF Kankerbestrijding
Time to create page: 0.075 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting