Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Gewone of Zakelijke incasso?

Gewone of Zakelijke incasso? 12 jan 2012 13:52 #1


  • Posts:1
  • TVM's Avatar
  • TVM
  • Offline
Wat zijn voor een bedrijf de overwegingen om al dan niet te kiezen voor Zakelijke Europese incasso? Met andere woorden: kan een bedrijf dat zowel particuliere als zakelijke klanten heeft, niet beter standaard voor Gewone Europese incasso kiezen?
The administrator has disabled public write access.

Re: Gewone of Zakelijke incasso? 18 jan 2012 07:37 #2

Het belangrijkste verschil tussen de Zakelijke en de Gewone Europese incasso is dat de Zakelijke Europese incasso geen storneringsmogelijkheid kent en alleen voor bedrijven kan worden gebruikt. Als in de huidige situatie niet de bedrijvenincasso maar wel de algemene incasso wordt gebruikt voor de zakelijke debiteuren, ligt migratie naar de Gewone Europese incasso het meest voor de hand. De condities m.b.t. stornering veranderen dan niet.

Als de bedrijvenincasso nu wel wordt gebruikt, zou migratie naar de Gewone Europese incasso mogelijk niet wenselijk zijn, omdat de storneringsperiode van 5 werkdagen naar 8 weken wordt opgerekt (voor NL). Migratie naar de Zakelijke Europese incasso heeft echter als nadeel dat nieuwe machtigingen moeten worden afgegeven door de zakelijke debiteuren.

Bij het maken van de keuze tussen de Zakelijke en Gewone Europese incasso wordt vaak het financiele risico, dat op de zakelijke debiteur wordt gelopen, meegenomen. Belangrijk punt om in deze afweging mee te nemen is dat als de zakelijke debiteur failliet gaat, de curator de mogelijkheid heeft om tot 2 maanden terug alle geincasseerde bedragen te storneren bij gebruik van de Gewone Europese incasso.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.065 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting