Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Incassant id in combinatie met Mandate ID

Incassant id in combinatie met Mandate ID 29 juni 2012 15:12 #1

heeft iemand al over onderstaande situaties nagedacht
Voorbeeld 1:
Bedrijf werkt samen mwet meerdere banken en incasseert via meerdere rekeningnummers voor dezelfde mandaten? kan dit? dus de First is via ING gegaan, maar 6 maanden later besluit bedrijf via ABN amro te incasseren. Moeten mandate id's vernieuwd worden? Moeten de geincasseerden ingelicht weorden? (maakt die het wat uit naar welk rekeningnummer het geld gaat?)

Is bij banken de unieke combinatie incassant id en mandate id vastgelegd, en wordt daarvan de status bijgehouden? Fist, Recurrent enz.

Voorbeeld 2:
Een bedrijf incasseert zelf, en besluit deze werkzaamheden over te dragen aan een serviceprovider. Deze serviceprovider incasseert de bedragen en sluist deze door naar het bedrijf. Moeten alle mandaten vernieuwd worden bij de geincasseerden incl. handtekeningen? Moeten alle mandaten opnieuw aangemeld worden bij de bank i.v.m. ander incassant id?
The administrator has disabled public write access.

Re: Incassant id in combinatie met Mandate ID 29 juni 2012 16:08 #2

Voorbeeld 1:
Het rekeningnummer van de incassant maakt geen onderdeel uit van de machtiging. Een incassant kan daarom zonder consequenties switchen van bankrekeningnummer, ongeacht bij welke banken de bankrekeningnummers worden aangehouden. De mandateID's blijven hetzelfde, de geincasseerde hoeven hierover niet te worden geinformeerd. Verder is de incassantID onafhankelijk van de bank waar wordt gebankierd. Wel kan de bank van de debiteur de status bijhouden van de combinatie incassantID en MandateID t.b.v. het valideren of een incasso transactie First of Recurrent zou moeten zijn aangeboden. Via welke rekeningnummer de incasso transactie is aangeboden heeft hier geen invloed op.

Voorbeeld 2:
Nee, de machtigingen hoeven in dat geval niet vernieuwd te worden. De serviceprovider gaat dan als incassant acteren voor een een bedrijf. Het bedrijf wordt dan de zogenaamde creditor reference party (ultieme crediteur). De machtigingen zullen dan door de serviceprovider worden overgenomen onder amendment van de volgende gegevens: IncassantID (wordt die van de service provider) en Incassantnaam (naam van serviceprovider) en MandateID (serviceprovider zal over het algemeen een eigen mandateID gaan toekennen om er voor te zorgen dat deze altijd uniek is). Het SDD scheme biedt de mogelijkheid om de bestaande machtiging op deze wijze te wijzigen. In de eerste incasso transactie zal deze amendment moeten worden doorgegeven. Daarnaast zal het bedrijf zijn klanten vooraf van deze wijziging op de hoogte moeten stellen. Deze brief is de formele amendment op de machtiging.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.055 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting