Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Due date op incasso

Due date op incasso 27 juli 2012 13:07 #1

Hoe nauwkeurig moet de incasso-datum op de vooraankondiging zijn? Bij doorlopende incasso’s kan volstaan worden met een inningsschema. Maar het lijkt er op dat de eerste (of enige) incassodatum exact vermeld moet worden.
The administrator has disabled public write access.

Re: Due date op incasso 30 juli 2012 07:37 #2

In principe moet voor elke incasso de exacte incassodatum worden vermeld op een vooraankondiging. Ook voor doorlopende incasso's. Hierbij kan wel een incassoschema of inningschema voor een bepaalde periode (bijv. een jaar) worden verstuurd, maar voor elke incasso, die in dit schema wordt vermeld, zou ook de exacte incassodatum moeten worden aangegeven. In de incassovoorwaarden van de bank woren deze eisen aangegeven. Als een bedrijf er voor kiest om de incassodatum niet exact te vermelden (bijv. eerste werkdag van de maand) wordt er in principe niet helemaal aan deze eisen voldaan. Elk bedrijf zal deze afweging zelf moeten maken, waarbij het doel van de vooraankondiging (klant juist informeren over de uit te voeren incasso) steeds in ogenschouw moet worden genomen.
The administrator has disabled public write access.

Re: Due date op incasso 31 juli 2012 17:38 #3

De melding "op of opstreeks de 25e" volstaat dus niet?
The administrator has disabled public write access.

Re: Due date op incasso 06 aug 2012 09:24 #4

Dit voldoet inderdaad niet honderd procent aan de gestelde eisen, maar veel bedrijven kiezen hier wel voor. Ik voorzie geen problemen bij deze keuze, omdat de klant nog steeds goed wordt geinformeerd.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.070 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting