Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: “Boter bij de Vis” incasso

“Boter bij de Vis” incasso 13 nov 2012 09:50 #1

Een vraag welke wij van onze gebuikers krijgen:

Wij zijn gewend om de verkopen via een directe incasso te verrekenen. Oftewel de verkopen worden dezelfde dag geincasseerd en de gelden staan dus de volgende dag op de rekening!

Is dit nog steeds mogelijk?
Of wordt dit ook min. 5 (werk-?) dagen wachten to het geld op de rekening staat?

Anders gevraagd ... wanneer gaat het van de rekening van de klant af en wanneer staat het op de rekening van de incassant
The administrator has disabled public write access.

Re: “Boter bij de Vis” incasso 13 nov 2012 20:08 #2

Een Core SEPA DD transactie moet inderdaad minimaal 5 werkdagen van te voren aan de bank worden aangeleverd (zowel eenmalige als eerste doorlopende SDD). Dit kan langer zijn als de eigen banken andere tijdslijnen hanteert (bijv. 6 werkdagen van te voren). Het geld wordt 5 werkdagen later van de rekening van de klant afgeschreven en staat 5 werkdagen later op de rekening van de incassant.
Last Edit: 13 nov 2012 20:09 by Pieter van Andel - Enigma Consulting.
The administrator has disabled public write access.

Re: “Boter bij de Vis” incasso 14 nov 2012 08:38 #3

en via B2B is dit wel mogelijk?
The administrator has disabled public write access.

Re: “Boter bij de Vis” incasso 14 nov 2012 08:53 #4

De tijdslijnen voor B2B zijn weliswaar korter (1 werkdag van te voren aanleveren), maar als een nieuwe B2B machtiging is afgegeven, moet de debiteur eerst wel een kopie van deze machtiging aan zijn bank hebben afgegeven. Hier kan dus wat vertraging ontstaan voordat de eerste incasso transactie kan worden verstuurd. Als de kopie namelijk nog niet is afgegeven, zal dat tot afkeur leiden. Als een eMandate oplossing beschikbaar is gekomen, zal dit probleem zich niet meer voordoen. De machtigingsgegevens zullen dan automatisch bij de bank van de debiteur worden vastgelegd.
Bij het Core schema zijn per 1 november van dit jaar ook kortere tijdslijnen mogelijk (1 werkdag van te voren aanleveren voor zowel FRST als RCUR). Dit optionele COR1 schema kan alleen worden gebruikt als alle partijen in de keten (Creditor bank, CSM en Debtor bank) hebben afgesproken om deze optie te ondersteunen. Ik verwacht dat op termijn deze optie ook binnen de Nederlandse bankgemeenschap zal worden ondersteund, maar dit zal niet voor 1 februari 2014 zijn.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: W.Kion, Alfa Automatisering
Time to create page: 0.065 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting