Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: nieuwe telefonische verkregen machtigingen

nieuwe telefonische verkregen machtigingen 21 nov 2012 10:50 #1

Ik ben eigenaar van een telemarketingbureau en we werven nieuwe klanten voor diverse opdrachtgevers (waaronder uitgeverijen). Veelal wordt er een verkoop gedaan op basis van een telefonische machtiging om te incasseren bij de consument.

Is dat na 1-1-2014 nog mogelijk?
Bij nee wat zijn dan de alternatieven?
The administrator has disabled public write access.

Re: nieuwe telefonische verkregen machtigingen 21 nov 2012 21:00 #2

Per 1 februari 2014 vervalt de Nederlandse incasso met telefonische machtiging als product. Vanaf die datum is alleen SEPA DD mogelijk, waarbij vooralsnog alleen een papieren machtiging met geschreven handtekening wordt ondersteund. De verwachting is dat in 2015 ook een oplossing voor elektronische machtigingen (eMandate) beschikbaar zal zijn binnen Nederland.
The administrator has disabled public write access.

Re: nieuwe telefonische verkregen machtigingen 22 nov 2012 08:41 #3

Dank voor uw antwoord.

Welke alternatieven ziet u na 1-1-2014 voor de telefonisch verkregen machtiging?
Welke maatregelen kunnen we nemen voor 1-1-2014 om het effect te minimaliseren van het verdwijnen van de telefonische machtiging?
The administrator has disabled public write access.

Re: nieuwe telefonische verkregen machtigingen 22 nov 2012 16:26 #4

Compliant oplossing voor SEPA DD is alleen op achteraf basis alsnog om een papieren machtiging te vragen (bijv. een pdf-document per e-mail opsturen en klant vragen deze ondertekend te retourneren). Alternatieven zijn om op een andere betaalwijze over te stappen (bijv. AcceptEmail).
Niet compliant oplossing zou zijn om de telefonische machtiging te continueren (gesprek via voicelog vastleggen). Dit is een niet rechtsgeldige machtiging onder SEPA DD, maar je kunt het risico op een MOI (Melding Onterechte Incasso) accepteren. Dat moet dan wel een weloverwogen business beslissing zijn.
The administrator has disabled public write access.

Re: nieuwe telefonische verkregen machtigingen 16 juli 2013 14:00 #5

Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van de oplossing die Adobe met 4DMS biedt. (www.startmetsepa.nl)
The administrator has disabled public write access.

nieuwe telefonische verkregen machtigingen 28 okt 2013 15:00 #6

U kunt ook gebruik maken van een machtiging per SMS. U belt een consument, noteert alle gegevens + mobiel nummer. De consument ontvangt een gratis sms met een TAN-code en link. De consument klikt op deze link en valideert uw machtiging. Periodiek ontvangt u een SEPA XML-incassobestand waarmee u direct kunt incasseren. De consument ontvangt een eigen login en heeft altijd inzicht en toegang tot zijn machtigingen. Op de site van SMS Machtiging (www.smsmachtiging.nl) leest u hierover meer.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.097 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting