Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Requested Collection Date

Requested Collection Date 09 jan 2013 11:58 #1

in het kader van Requested collection date
Is het toegestaan in het SEPA SDD bestand een requested collection date in het verleden op te nemen of een stuk in de toekomst?

Stel iemand is ziek, en het bestand wordt een week later aangemaakt. De requested collection data’s zijn al bepaald en ge-prenotificeerd. Het bestand wordt echter pas op 01-03 bij de bank ingediend met collection dates van bv. 20-02, 22-02 enz.

En als het toegestaan is, zal de bank dit met een valutadatum achteraf incasseren of op de datum van binnenkomst van het bestand?

Verder:
Is een requested collection date in de toekomst toegestaan?
Voorbeeld:onze klanten prolongeren in februari de polissen voor maart 2013. De notadata’s zijn dan de premievervaldatum van de polis+14 dagen. Dus bv. 10-03, 14-03, 16-03.

Op 01-03 wordt een bestand aangemaakt en alle incasso’s die klaarstaan worden meegenomen.
Kan/Mag dit ?
Bewaard de bank deze tot de gewenste collection date ?
Schrijft de bank wel de totale batchopdracht bij op rekening van de incassant? (m.a.w. de bank zit voor te financieren)?
The administrator has disabled public write access.

Re: Requested Collection Date 09 jan 2013 12:19 #2

Hierbij de antwoorden op jouw vragen:

- Requested collection date zou in het verleden kunnen liggen. Dat hangt van de creditor bank af. Banken zullen deze datum echter niet honoreren, maar zullen de eerst mogelijke collection date (incasso datum) hanteren (rekeninghouden met tijdslijnen voor FRST/RCUR). Meestal zal een bank de datum slechts een maximum aantal dagen willen opschuiven (bijv. maximaal 3 dagen)
- Requested collection date zal over het algemeen in de toekomst liggen, omdat SDD transacties minimaal 2 tot 5 werkdagen van te voren moeten worden aangeleverd. Hoe ver dit in de toekomst kan liggen hangt weer van de bank af. Alle banken zullen minimaal 14 kalenderdagen ondersteunen, maar banken kunnen ook andere tijdslijnen ondersteunen (bijv. tot 3 maanden van te voren aanleveren). De bank zal echter in alle gevallen pas tot creditering van de incassobatch overgaan als de daadwerkelijke collection date (incasso datum) wordt bereikt. Banken sturen de SDD batch over het algemeen ook zo laat mogelijk door naar de debtor bank (dicht tegen D-2/D-5 datum aan)
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Frank Massar CCS B.V.
Time to create page: 0.053 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting