Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: R-Messages m.b.t de opvolging van een Reversal

R-Messages m.b.t de opvolging van een Reversal 18 feb 2013 09:28 #1

Bij het inkaart brengen hoe een R-Message opgevolgt moet worden, is het bij ons niet duidelijk hoe reversals nou precies werken. Het gaat er hierbij om welk type direct debit je moet gebruiken na een R-message. Voor rejections, refusals, returns en refunds is het duidelijk, maar wij weten niet hoe we reversals in dit rijtje moeten plaatsen.
The administrator has disabled public write access.

Re: R-Messages m.b.t de opvolging van een Reversal 18 feb 2013 11:17 #2

Een reversal wordt op initiatief van de incassant ingestuurd om een eerder uitgevoerde SDD transactie terug te draaien, meestal omdat deze SDD transactie ten onrechte is uitgevoerd. De redenen hiervoor kunnen divers zijn, bijvoorbeeld: abonnement was al beëindigd of het verkeerde bedrag was geïncasseerd. In het eerste voorbeeld zal er geen nieuwe SDD transactie worden verstuurd na de reversal en in het tweede voorbeeld wordt mogelijk een nieuwe SDD transactie met een ander bedrag ingestuurd.
The administrator has disabled public write access.

Re: R-Messages m.b.t de opvolging van een Reversal 21 feb 2013 11:29 #3

In welk type transactie moet dan worden opgevolgd?
Stel de orginele incasso was een eerste uit een reeks terugkomende incasso's, moet deze dan opnieuw de incasso als eerste van een reeks terugkomende incasso's worden aangeboden of simpelweg als een terugkomende?
Hetzelfde voor eenmalige / laatste in een reeks terugkomende, mogen deze nogmaals aangeboden worden of is na een reversal het mandaat verlopen?
The administrator has disabled public write access.

Re: R-Messages m.b.t de opvolging van een Reversal 22 feb 2013 07:53 #4

Een nieuwe SDD transactie, die volgt op een reversal, zal altijd als RCUR moeten worden ingestuurd. De teruggedraaide SDD transactie was namelijk al uitgevoerd. Consequentie is dat na een teruggedraaide eenmalige resp. laatste SDD transactie, er geen nieuwe SDD transactie meer mag worden ingestuurd. De machtiging is in dit geval namelijk verlopen.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.060 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting