Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Meerdere incassant ID's met 1 rekeningnummer

Meerdere incassant ID's met 1 rekeningnummer 28 feb 2013 12:03 #1


  • Posts:7
  • Bas's Avatar
  • Bas
  • Offline
Is het mogelijk om meerdere incassant ID's aan te vragen op 1 rekeningnummer. Dit omdat we werken met meerdere handelsmaatschappijen, maar wel graag onder 1 bankrekeningnummer willen incasseren.

Kunnen er ook incasso's in een batch worden aangeleverd met verschillende incassant ID's of moet dit in aparte batches gebeuren?
The administrator has disabled public write access.

Re: Meerdere incassant ID's met 1 rekeningnummer 01 mrt 2013 12:07 #2

In principe zou dit mogelijk moeten zijn, maar dit hangt wel van de mogelijkheden van de bank van de incassant af. Er zijn banken, die incassant ID's per handelsmaatschappij kunnen uitgeven, mits elke handelsnaam wel bij de KvK is geregistreerd. Aangezien alle handelsmaatschappijen tot dezelfde juridische entiteit behoren, zouden deze ook hetzelfde rekeningnummer kunnen gebruiken. Het is zelfs mogelijk om verschillende Incassant ID's per batch aan te leveren, omdat naast de mogelijkheid om een Incassant ID op batch-niveau me te geven, er ook de mogelijkheid bestaat om deze op transactie-niveau mee te geven (echter nooit op beide niveau's tegelijk). In de EPC implementation guidelines wordt overigens wel aangeraden om de Incassant ID binnen een batch altijd gelijk te houden. Dit is echter een recommendation.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Bas
Time to create page: 0.052 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting