Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Eenmalige machtiging eenmalig aanbieden?

Eenmalige machtiging eenmalig aanbieden? 14 mei 2013 09:24 #1

Stel de volgende situatie: iemand verstrekt een eenmalige machtiging. De incassant biedt de post aan bij de bank om te incasseren. Stel nu dat de opdracht wordt geweigerd of gestorneerd. Ik heb begrepen dat er een scenario mogelijk is waarbij de opdracht niet opnieuw aangeboden kan worden, ook al zou je dat wel willen, immers de opdracht is mislukt. Klopt dit, en zo ja, hoe kan dit voorkomen / opgelost worden?
The administrator has disabled public write access.

Re: Eenmalige machtiging eenmalig aanbieden? 14 mei 2013 09:30 #2

Als de incasso opdracht wordt geweigerd of afgekeurd, dan is de eenmalige machtiging nog steeds geldig en kan een nieuwe incasso opdracht worden heraangeboden. Als de incasso opdracht wordt gestorneerd (door de bank, bijvoorbeeld i.g.v. saldotekort, of door de klant) dan is de machtiging niet meer geldig. De incasso opdracht is namelijk uitgevoerd en vervolgens weer teruggedraaid. Deze situatie kan worden voorkomen door geen eenmalige machtiging te gebruiken, maar een doorlopende machtiging. Op de doorlopende machtiging kun je vervolgens aangeven dat deze eenmalig zal worden gebruikt en eventueel voor een herincasso mocht de initiele incasso mislukken.
The administrator has disabled public write access.

Re: Eenmalige machtiging eenmalig aanbieden? 14 mei 2013 09:42 #3

Dankjewel Pieter voor de heldere uitleg. Zou dit jouw advies zijn voor (1) aankopen in een webwinkel en (2) voor eenmalige donaties aan een goed doel?
The administrator has disabled public write access.

Re: Eenmalige machtiging eenmalig aanbieden? 14 mei 2013 10:44 #4

Voor een webwinkel is de SDD machtiging op dit moment niet heel praktisch i.v.m. de tijdslijnen voor aanlevering van de SDD transactie (minimaal 5 werkdagen van te voren). Daarnaast is de storneringsmogelijkheid van 56 dagen (huidig niet toegestaan bij eenmalige incasso) ook niet gunstig voor een webwinkel. Voor goede doelen zou dit inderdaad een optie kunnen zijn.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Douwe Jan Broersma ifunds NL

Re: Eenmalige machtiging eenmalig aanbieden? 14 mei 2013 11:33 #5

Betekent dit voor webwinkels dat de incasso als betaalmiddel eigenlijk geen optie meer is?
The administrator has disabled public write access.

Re: Eenmalige machtiging eenmalig aanbieden? 14 mei 2013 11:45 #6

Het is nog steeds een optie, maar er zijn een aantal nadelen. Een webwinkelier moet zelf bepalen of de goederen of diensten voor of na incasso zullen worden geleverd. Na incasso zal voor de koper een vertraging van een week opleveren. Het risico van de stornering zal meestal geen issue zijn, omdat in de huidige situatie ook geen geldige machtiging wordt verkregen (internet vink) en dit risico dus ook bestaat (zelfs tot 13 maanden na incasso)
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.070 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting