Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Vooraankondiging op factuur

Vooraankondiging op factuur 23 mei 2013 11:05 #1

Hoe kan een winkelier, die veel facturen maakt, die automatisch geïncasseerd worden, het beste omgaan met de vooraankondiging?
Nu zetten ze op de factuur dat het bedrag automatisch geïncasseerd wordt, en incasseren ze direct aan het begin van een maand alle facturen van de afgelopen maand.
Vanuit het facturering/kassaprogramma is het niet mogelijk om een incassodatum op de factuur te laten vermelden.
Is het voldoende om bijvoorbeeld in de algemene leveringsvoorwaarden te vermelden dat alle facturen van een maand op of rond de 5de van de maand, volgens op de maand waarin de factuur is uitgeschreven, worden geïncasseerd?
The administrator has disabled public write access.

Re: Vooraankondiging op factuur 23 mei 2013 13:52 #2

Dit zou een goed alternatief kunnen zijn. Het is niet 100% in lijn met de gestelde eisen, maar de debiteur weet wel waar deze aan toe is. En dat is het voornaamste doel van de vooraankondiging, namelijk dat de debiteur weet wanneer hij geïncasseerd zal worden zodat deze ervoor kan zorgen dat er voldoende saldo op zijn rekening staat. Het mooiste zou zijn als deze standaard zin op de factuur zelf zou staan i.p.v. in de leveringsvoorwaarden. Veel bedrijven kiezen voor deze optie als zij niet de exacte incassodatum kunnen tonen.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: ICT Coach voor het MKB, Erik Broerse - BECOFIN
Time to create page: 0.054 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting