Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Contributie & incasso

Contributie & incasso 07 okt 2011 15:59 #1

De maandelijkse contributie innen wij via een maandelijkse incasso. Ik heb gehoord dat wij vanwege sepa onze leden de optie moeten gaan bieden om de incasso te beƫindigen. Hoe moeten wij dat zien? Moeten wij op onze website klanten hun incasso laten deactiveren, of moeten ze een mail kunnen sturen en is dat al voldoende? Op dit moment komt het opzeggen van incasso mandaten nauwelijks voor, en zo ja dan gebeurt dat via de e-mail.

Daarnaast lees ik dat wij een "pre-notificatie" moeten sturen voor incasso's. Nu innen wij maandelijks een vast bedrag maar daar bovenop komen eventuele extra gemaakt kosten in die maand. Houdt dat in dat wij niet 1x per jaar een overzicht kunnen sturen, maar maandelijks een bericht naar de leden moeten sturen met het bedrag dat wij zullen gaan innen? Of is het voldoende om de maandelijkse mutatie op het standaard bedrag te communiceren?
The administrator has disabled public write access.

Re: Contributie & incasso 09 okt 2011 19:02 #2

De overgang op SEPA heeft geen invloed op de mogelijkheid om een machtiging in te trekken. Net als bij de huidige Nederlandse incasso blijft deze mogelijkheid ook bestaan voor de Europese machtiging. Hier hoeven geen speciale voorzieningen voor te worden getroffen, zoals een mogelijkheid via internet. Als u nu een e-mail accepteert, kan dat ook na de overgang op de Europese incasso.

Voor een Europese incasso moet u inderdaad een pre-notificatie (vooraankondiging) sturen, waarin het te incasseren bedrag en de datum van incasso worden vermeld. Dit kan vooraf voor een heel jaar, maar als het te incasseren bedrag maandelijks wijzigt, zal dit voor elke incasso moeten worden verstuurd. Het te incasseren bedrag moet namelijk altijd nader gespecifieerd worden. De pre-notificatie kan ook elektronisch worden verstuurd, bijvoorbeeld via een e-mail.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.062 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting