Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Consumentenbescherming voor SDD

Consumentenbescherming voor SDD 15 juli 2013 14:04 #1

Naast de bekende “White-listing” and “Black-listing”, bestaan er ook extra maatregelen voor SEPA Incasso waarbij een bovengrens voor het af te boeken bedrag en de incassofrequentie kunnen ingesteld worden door de klant.
Volgens de EU Regulation 260/2012 volgt het als:
“the payer must have the right to instruct its PSP: to limit a direct debit collection to a certain amount or periodicity or both”

1) Wat is hier bedoeld met “periodicity” eigenlijk? Kan het bijv. 1 dag? (het is verstanding om deze maatregelen per jaar in te stellen, maar kan de klant het ook voor korte perioden instellen?)

2) Is deze extra controle altijd per MandateID (i.e. <MndtId> onder <MndtRltdInf> tag)? Dus, niets te maken heeft met de IncassantID (<Id> onder <CdtrSchmeId> tag en ook niet met het rekeningnummer van de incassant (<IBAN> onder <CdtrAcct> tag)?

En ook niet voor de totale SDD’s van de klant? Bijv. : Kan de klant een maximum af te boeken bedrag bepalen voor alle SDD’s van zijn/haar rekening in een jaar (ongeacht MandateID)?

Alvast bedankt.
The administrator has disabled public write access.

Re: Consumentenbescherming voor SDD 18 juli 2013 09:03 #2

Met periodicity wordt een bepaalde periode bedoeld, bijv. per maand of kwartaal. De bank van de debiteur zal bepalen welke mogelijke periodes ondersteund zullen worden. Controles zullen nooit alleen per Machtigingskenmerk plaatsvinden, omdat deze niet uniek is over verschillende incassanten heen. Het zal dus altijd een combinatie van Incassant ID en Machtigingskenmerk zijn. Alleen dit is een unieke combinatie. De controles zullen altijd voor een bepaalde machtiging zijn en niet voor alle machtigingen, omdat het laatste niet zinvol is.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.070 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting