Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Feestdagen en weekenden

Feestdagen en weekenden 28 jan 2014 14:31 #1

in het weekend kan er niet geïncasseerd worden, maar ook op bepaalde feestdagen zal dit niet lukken.

Weet iemand antwoord op de volgende vragen:
- Welke feestdagen zijn dit?
- Verschilt dit per land en welk land is dan 'leading'? Land van de bank waar geïncasseerd wordt of het land van de incassant zijn/haar bank?
- Is deze 'feestdagenkalender' middels, bijv. een webservice, ergens op te vragen ? (nu en in de toekomst) (wie bepaald deze kalender ? de ECP/ EU ?)

Dit om de juiste incasso datum te kunnen melden aan de afnemer, en o.a. voor een juiste RECR datum als de FIRST nog 'onderweg' is.

bijvoorbaat dank.
Last Edit: 28 jan 2014 14:32 by W.Kion, Alfa Automatisering.
The administrator has disabled public write access.

Feestdagen en weekenden 28 jan 2014 14:45 #2

een stukje heb ik reeds gevonden:

www.ecb.europa.eu/home/html/holidays.en.html

De kalender, echter zonder webservice of andere tool om deze automatisch te verkrijgen.
The administrator has disabled public write access.

Feestdagen en weekenden 29 jan 2014 15:05 #3

dit zijn de juiste dagen. De zogenaamde target2 kalender, en de weekenden. Zoals je ziet zijn niet alle nederlandse feestdagen erop opgenomen, het is ook een kalender van de ECB. wij hebben de dagen hard in onze programmatuur staan. Met andere woorden we houden er rekening mee bij het bepalen van de juiste requested collection date.

heb er al eerder iets over getikt. een FRST incasso rond 20-12 komt als incassodatum door alle weekenden en feestdagen ergens op 2 januari uit qua incassodatum.
The administrator has disabled public write access.

Feestdagen en weekenden 29 jan 2014 15:40 #4

Problemen (kunnen) doen zich vooral voor als je bijv. op maandag een First stuurt welke dus pas op maandag (of bijv. met Pasen op dinsdag) wordt uitgevoerd en je op dinsdag een RECR stuurt en er voor zorgt dat deze min. 5 +1 dagen (dus 1 dag nar de FIRST ) moet worden uitgevoerd. Maar ja dat zou zondag zijn en schuift ook naar maandag (of bijv. met Pasen op dinsdag) en wordt vervolgens afgekeurd omdat deze op dezelfde dag als de FIRST valt ....
The administrator has disabled public write access.

Feestdagen en weekenden 31 jan 2014 15:03 #5

VNB:

SEPA transacties worden niet verwerkt als TARGET2 gesloten is.
(Zie de met een * gemerkte dagen op: www.ecb.europa.eu/home/html/holidays.en.html)

NB1 Raadpleeg eventueel uw bank voor de meest actuele cut-off tijden met betrekking tot uiterste aanlevertermijn rondom deze dagen.

NB2
;-)) Aangezien onze Koning dit jaar op een zondag jarig is, wij dat de zaterdag ervoor vieren en TARGET2 op beide dagen dicht is, kunnen noch wij noch de Duitsers dit jaar op Koningsdag incasseren.
Maar stel dat Koningsdag volgend jaar op een maandag valt, dan kunnen zowel wij als de Duitse klant op die dag incasseren ;-))

in de opgegeven lijst komt bijv. 2e pinksterdag niet voor .. dus moet ook een incasso mogelijk zijn ... (maar de banken zouden zomaar weer kunne afwijken?? )
The administrator has disabled public write access.

Feestdagen en weekenden 31 jan 2014 15:09 #6

Dit staat op een website van ING. hebben het over koninginnedag, maar gaat even om het idee

www.ing.nl/particulier/betalen/buitenlan...nale-feestdagen.aspx

Dienstverlening (inter)nationale feestdagen
Op sommige feestdagen geldt een aangepaste dienstverlening. Houd hier rekening mee met uw binnenlandse en buitenlandse betaalopdrachten.

Officiële feestdagen Europese Unie
Ook tijdens de feestdagen regelt u al uw bankzaken eenvoudig in Mijn ING (internetbankieren) en via de Mobiel Bankieren App. Op officiële feestdagen binnen de Europese Unie, zoals nieuwjaarsdag en 1 mei, is er géén buitenlands betalingsverkeer mogelijk. U kunt uw betalingen wel altijd elektronisch aanleveren, ook in het weekeinde en op feestdagen, maar uw betaling wordt dan op de eerstvolgende werkdag verwerkt.

Meer informatie
.Verwerkingsduur buitenlandse betalingen
De aanleverwijze en het tijdstip van aanlevering van uw buitenlandse betalingsopdracht zijn van invloed op de verwerkingsduur van uw opdracht. Buitenlandse betalingsopdrachten levert u aan via Mijn ING of een Internationale Overschrijvingskaart.

.Nederlandse feestdagen
Sommige Nederlandse feestdagen, zoals Koninginnedag, Hemelvaartsdag en 2de pinksterdag, zijn buiten Nederland niet gebruikelijk. Op deze feestdagen is er wel gewoon elektronisch buitenlands betalingsverkeer mogelijk bij de ING
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.073 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting