Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Finale tekst van de SEPA regulering

Finale tekst van de SEPA regulering 19 jan 2012 12:16 #1

Sinds enige tijd is de finale tekst van de SEPA verordering beschikbaar voor het publiek. De tekst is het resultaat van een jaar lang onderhandelen tussen de Europese Commissie, het Committee on Economic and Monetary Affairs van het Europees Parlement en de Europese Raad. De tekst moet nog wel worden goedgekeurd in het Europees Parlement. De behandeling staat gepland voor 14 februari 2012.

De (Engelse) tekst is hier te downloaden.

Meer achtergronden zijn hier te vinden.

Aanpassingen Nederlandse SEPA migratieplan?
Mogelijk volgen uit de tekst van de verordering kleine wijzigingen op het SEPA Migratieplan Nederland, naar verwachting echter niet op de aanpak en planning.

Een van de punten is bijvoorbeeld dat voor alle EU landen geldt dat het straks niet nodig is om de BIC van de bank van de begunstigde of geincasseerde mee te geven met een binnenlandse Europese overschrijving of incasso. NB. Bij sommige Nederlandse banken is dit nu al het geval. Voor grensoverschrijdende Europese overschrijvingen en incasso's is dat mogelijk nog wel nodig, echter uiterlijk tot 1 februari 2016. Vanaf die datum zullen de banken de BIC zelf moeten bijzoeken.
Last Edit: 19 jan 2012 12:30 by Pieter van Stempvoort.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.060 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting