Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Is mogelijk maken van B2B-incasso ook verplicht?

Is mogelijk maken van B2B-incasso ook verplicht? 10 sept 2013 15:56 #1

Een aantal van onze software leveranciers heeft alleen het vastleggen en uitvoeren van de B2C-incasso's om niet mogelijk gemaakt op basis van de contractvoorwaarde, dat ze altijd moeten voldoen aan de laatste wet- en regelgeving.
Echter nu willen een aantal leveranciers voor het mogelijk maken van B2B-incasso's toch een rekening sturen, omdat ze zeggen te voldoen aan
Heeft iemand hier ervaring mee en/of kan iemand een advies geven?
Last Edit: 10 sept 2013 15:57 by Stefan van der Weide (Schiphol Group).
The administrator has disabled public write access.

Is mogelijk maken van B2B-incasso ook verplicht? 12 sept 2013 14:19 #2

De B2B incasso is een optioneel scheme voor banken. Dit betekent min of meer dat als je deze als bedrijf wilt gaan gebruiken je voor klanten die bankieren bij een bank die dit niet ondersteunt naar een alternatief moet zoeken (CORE, factuur of een rekening bij andere bank eisen).
De regulering schrijft niet voor wat software leveranciers moeten doen. Zij moeten zich vooral inleven in de situatie van hun klanten. Indien een leverancier klanten heeft die niet gebruik maken van een zakelijke incasso dan is de noodzaak voor de B2B ondersteuning onnodig.
In geval 'wet- en regelgeving' contractueel onderdeel van het contract is met de leverancier én het bedrijf in kwestie maakt nu ook al gebruik van de (nederlandse) zakelijke incasso dan is het niet meer dan logisch dat ze de B2B variant ook moeten gaan ondersteunen om niet in service verlening erop achteruit te gaan.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.064 seconds
Powered by Kunena Forum

Enigma Consulting