maandag 7 januari 2013

Clear2Pay en Rabobank werken samen voor flexibele SEPA migratie zakelijke klanten met Corporate Payment Hub (CPH)

logo c2pBrussel/Utrecht, 9 januari 2013 - Clear2Pay, de toonaangevende leverancier van ‘next generation’ betalingsverkeertoepassingen en Rabobank Nederland breiden hun bestaande relatie uit met de samenwerking op het gebied van ‘Corporate Payment Hub’ oplossing voor corporate en grootzakelijke klanten. De nieuwe samenwerking vindt plaats in het kader van de Single Euro Payments Area (SEPA) waarbij alle afnemers van betaalmiddelen per 1 februari 2014 hun betalingsverkeer aan de Europese regelgeving moeten hebben aangepast.

Clear2Pay heeft een overeenkomst gesloten met Rabobank Nederland om de Clear2Pay Corporate Payment Hub aan te bieden aan de klanten van Rabobank ter ondersteuning van de migratie naar SEPA. Hiermee wordt aan de corporate en grootzakelijke klanten van Rabobank een eenvoudiger oplossing geboden om de vaak complexe betalingsinfrastructuur te ontkoppelen van de significante dynamiek die SEPA tot gevolg heeft. Met een modulaire benadering kunnen klanten kiezen uit de benodigde functionaliteit om zo een optimale configuratie samen te stellen die de benodigde SEPA formaten en processen omvat. Klanten die meer SEPA functionaliteit nodig hebben om op 1 februari 2014 te voldoen aan de nieuwe Europese regelgeving kunnen hun keuze maken uit verscheidene modules waaronder mandaat management en verrijking. Op die wijze ontstaat een flexibel migratiepad waarbij risico’s en afhankelijkheden sterk gereduceerd worden, een meer economische route naar SEPA wordt geboden en tegelijkertijd een basis wordt gelegd voor een gecentraliseerde betalingsverkeeroplossing voor de toekomst. “

De invoering van SEPA vraagt om aanpassingen in administratie, processen en systemen. Rabobank helpt haar klanten bij het efficiënt inrichten van betalingsverkeer en het inzichtelijk maken van de business impact die SEPA met zich meebrengt”, zegt Marco Bosma, Directeur Financiele Logistiek van Rabobank Nederland. “Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om onze klanten zo goed mogelijk te servicen bij de overstap naar SEPA. We hebben voor Clear2Pay gekozen als een van de partners bij de invoering van en migratie naar SEPA vanwege hun ervaring met Payment Services Hubs voor het bancaire en zakelijke segment. Rabobank werkt reeds sinds 2010 samen met Clear2Pay bij het implementeren van Clear2Pay’s Open Payment Framework voor Rabobank’s SEPA betalingsverkeer.”

Jeroen Faas, VP Sales Clear2Pay Nederland concludeert: “Zoals al bleek uit het SEPA Migration End Date onderzoek1 dat wij in samenwerking met Finextra eerder dit jaar hebben uitgevoerd, vindt 89% van de banken dat ze hun zakelijke klanten actief moeten ondersteunen met diensten en technologie om de SEPA migratie te faciliteren, ook waar het complexe veranderingen betreft zoals het nieuwe SDD automatische incasso formaat en mandaatbeheer.

 
Bron: Clear2Pay

Rating:  / 0
ZwakZeer goed 


Enigma Consulting