maandag 4 maart 2013

Een mijlpaal:1 miljard SEPA-transacties door Equens verwerkt

logo-equens

Equens bereikte afgelopen week de magische grens van 1 miljard verwerkte SEPA-transacties. Dat is een imposant aantal en daar mogen we bij Equens trots op zijn. De keerzijde van de medaille is echter dat uit dit volume ook blijkt dat de markt nog niet volledig klaar is voor de overgang naar SEPA. Met de naderende deadline van 1 februari 2014 is er nog veel werk te doen.

Sinds de introductie van SEPA Credit Transfer (SCT) in januari 2008 en de introductie van SEPA Direct Debit (SDD) in november 2009, is het aantal SEPA transacties sterk toegenomen. Hoewel de systemen van Equens vanaf de eerste dag volledig geschikt waren voor SEPA, heeft het toch vijf jaar geduurd voordat het aantal van 1 miljard verwerkte SEPA-transacties is bereikt.

Van alle betalingen die in 2012 door Equens werden verwerkt bedroegen de SEPA-transacties slechts 4,3 procent (446 miljoen van de totale 10,4 miljard). Deze statistiek onderstreept duidelijk de noodzaak aan snelle aanpassingen en de toenemende druk op banken en organisaties. Het is duidelijk dat, één jaar voordat de Europese betaalmarkt definitief over gaat op SEPA, veel organisaties nog niet zijn voorbereid om te betalen in de Europese betaalmarkt.

Het behalen van de miljardste verwerkte SEPA-transactie is het resultaat van een vroegtijdige en intensieve voorbereiding op de introductie van SCT en SDD. Onze investeringen in een hoogwaardig betalingssysteem beginnen zich nu uit te betalen. Hoewel SEPA leidt tot veel grotere datavolumes, verwerken onze systemen op dit moment al probleemloos tien miljoen SEPA-transacties per dag. Ondanks de bereikte mijlpaal, zien we echter dat er dus nog veel werk aan de winkel is voor de volledige migratie in 2014.

Bron: Equens
Rating:  / 0
ZwakZeer goed 


Enigma Consulting