donderdag 22 augustus 2013

Meld u nu aan voor de Enigma Test Accelerator

logo-enigmaDe invoering van de Single Euro Payments Area (SEPA) nadert met rasse schreden. Vanaf 1 februari 2014 vervallen de huidige betaalformaten en bent u verplicht om alle euro betalingen en - incasso’s te verwerken volgens het SEPA-protocol. De impact van SEPA op uw bedrijfsvoering, organisatie, processen en ICT systemen is groot en complex. Het is daarom van cruciaal belang om dit veranderingsgebied grondig te testen om zodoende beheerst te migreren.

Veel bedrijven ronden momenteel de implementatie van hun SEPA-oplossing af en starten met het testen van- en migreren naar SEPA-betalingsverkeer. Uit ervaring bij onze klanten blijkt dat veel klanten de testfase vaak een complex onderdeel van het SEPA-project vinden. Om deze reden heeft Enigma de Test Accelerator gelanceerd.

 

De Enigma Test Accelerator bestaat uit drie onderdelen: validatie, migratiestrategie en testen.

Tijdens de validatie voeren we een SEPA sanity check uit waarmee we toetsen of de gekozen SEPA-oplossing aan alle SEPA-requirements voldoet en of aan alle eisen vanuit het bedrijf voldaan is. Hierbij kijken we zowel naar de ICT oplossingen als naar de strategische oplossingen. Ook beoordelen we eerder gekozen migratie- en testplannen om zodoende tot een gedegen migratiestrategie te komen.

Het onderdeel migratiestrategie bestaat uit een aantal workshops waarin we gezamenlijk de optimale inrichting en uitvoering van de SEPA-migratie bepalen. Hierbij houden we rekening met verschillende factoren zoals risico’s, resourcing, verschillende business units, gepaste volumegroei en bedrijfsspecifieke aspecten.

Voordat we daadwerkelijk over gaan op SEPA is het van belang dat de geïmplementeerde oplossing voldoende getest wordt. Met name de zogenaamde "pennytest" waarbij we de hele keten testen inclusief daadwerkelijke over- en afschrijvingen is hierbij een essentieel onderdeel waarin door leveranciers niet wordt voorzien. Softwareleveranciers en testbureaus missen vaak de gedetailleerde kennis van betalingsverkeer om volledige testcases aan te leveren. Vanuit onze ruime ervaring en contacten bij verschillende bedrijven, banken en serviceproviders kunnen wij u voorzien van een op maat gemaakte gevalideerde set van test-documenten. Met deze documenten en onze specifieke kennis kunnen we het testproces versnellen en borgen dat u zorgeloos over kunt gaan op SEPA.

 

Lees meer over de Enigma Test Accelerator in de brochure.

Geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn vragen wij u om dit formulier in te vullen en mee te sturen met uw aanvraag. Wij zullen vervolgens contact met u opnemen om de specifieke situatie voor uw bedrijf verder te bespreken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rating:  / 0
ZwakZeer goed 


Enigma Consulting